Заедно можем повече!

Създаден като сдружение с нестопанска цел през декември 2006 година БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ПО БАЛНЕОЛОГИЯ И СПА ТУРИЗЪМ /БСБСПА/ се самоопределя като организация за осъществяване на дейност в обществена полза и работи неотклонно с подобаващо постоянство и професионализъм в тази посока. От създаването си до днес, Съюзът регистрира успешно развитие и напредък, забелязани както от професионалистите в бранша на родна земя – инвеститори, научен потенциал, неправителствани организации, така и от международните организации и експерти, работещи в сферата.

Оценката им за нас личи по фактите:
- Българският Съюз по балнеология и спа туризъм /БСБСПА/ е единствената българска организация, член на Европейската СПА Асоциация /ЕСПА/, подобно на
националните спа асоциации на всички държави членки на Европейския съюз.
- БСБСПА е също така член на Международния Институт по медицинска хидрология и климатология /ISMH/
- Броят на редовните членове на Съюза се увеличи значително, особено през последната година – и от 12 вече достигна 39. Сред нашите членове са едни от най-сериозните инвеститори в сектора на балнеологията, СПА и уелнес туризма в България.
- Под формата на асоциирано членство работим по конкретни проекти, а също и
по дългосрочни рамкови програми с вече девет общини: Велинград, Хисар, Девин,
Сандански, Вършец, Хасковски минерални бани, Сапарева баня, Стрелча и Попово. Очакваме техният брой скоро да нарасне.

Факт е също така активното отношение и участие на БСБСПА във формирането
на държавната политика в областта на балнеологията, СПА и уелнес туризма чрез
разработването и обсъждането на стратегии, становища, предложения и проекти за
изменение и допълнение на международни и вътрешни нормативни актове. В тясно
сътрудничество с ЕСПА нашият съюз осъществява представителство на интересите
на българската балнеология, СПА и уелнес туризъм пред институциите на Европейския съюз и други международни институции и най-вече популяризира туристическите възможности на страната.

Нашата цел - да бъде утвърдена България на международния пазар като целогодишна туристическа балнео- и СПА дестинация. Да я превърнем в център на здравето в Европа.

Нашата мисия - възраждане на традициите от римско време, недопускане на превръщането на България в „спа менте” дестинация и връщане на доверието в качествата на продукта у българските и чуждестранните граждани и партньори. Като Председател на БСБСПА съм щастлив от ентусиазма на нашите членове и горд
с доверието, възложено ни от тях. Готови сме да докажем с общи усилия, че нашата родина, благодарение на изключителните си природни дадености и на сериозния професионализъм може да предложи на света най-доброто - качествен и разнообразен туристически продукт за подпомагане и възстановяване на здравето и добрата форма на съвременния турист.

Бъдете сред преоткривателите на България! Добре дошли!

                                            Стефан Шарлопов - Председател на БСБСПА
България - страната на здравето!
Добре дошли на специализирания медицински и балнеологичен сайт на туроператорска фирма КИТТ ООД!

Целта на този сайт е да представи възможностите за лечебна почивка, терапия и SPA ваканция  в България. Тук можете да изберете подходящите за здравословното ви състояние курорти, хотели, санаториуми, балнео и лечебни програми и процедури.


 Нашият сайт съдържа селекция от хотели и санаториуми, подбрани на базата на високите изисквания към качеството на предлагания продукт, а също така и съгласно строгите критерии на БСБСПА (Български Съюз по балнеология и СПА туризъм), чийто активен член е фирма КИТТ, както и на ЕСПА (Европейската СПА Асоциация).
Много често на пазара, под маската на думите SPA, HEALTH, WELLNESS и ЛЕЧЕБЕН ТУРИЗЪМ, се рекламират несертифицирани и не достатъчно качествени продукти. Ние от КИТТ смятаме, че в сферата на балнеологията, лечебния туризъм и отдих, подобен подход е абсолютно недопустим. КИТТ ви предлага богат избор от възможности за истинска лечебна почивка. А България е една от най-благоприятните страни за възстановяване и лечение.


България заема едно от първите места в Европа по богатство и разнообразие на хидротермални води и климатотерапевтични фактори. В страната има повече от 600 хидротермални извора и на практика се срещат всички видове минерална вода, които съществуват в природата. Общият им дебит е около 270 милиона литра в денонощие, а повече от 75 % от тези извори са с температура 37 - 101 °C. Лечебната кал с местен произход намира широко приложение в балнеокурортите на България. Уникалната особеност на тази малка по територия страна е съчетанието на МОРЕ, ПЛАНИНИ и МИНЕРАЛНИ ВОДИ. Подобна комбинация превръща България в място, подходящо за почивка и укрепване на здравето през цялата година.


Заповядайте в  различните кътчета на България и се убедете сами в неоспоримата им полза за вашето здраве!

certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus