Европейска СПА Асоциация /ЕСПА/

Поради динамичното развитие на пазара се заражда смущаващо многообразие на курорти и услуги с вариращо качество, което поражда трудности за пътуващите по отношение на това, да изберат къде да отидат. Термини като ЗДРАВЕ, УЕЛНЕС, СПА и ЗДРАВНИ ПОЧИВКИ се използват по неестествен начин и тяхната пригодност за насочване към пазара се ограничава. Разликите в качеството са значителни по отношение на хигиената, качеството на процедурите и лечението или атмосферата в курортите. Проблемът е, че клиентите не могат предварително да знаят какво ги очаква.

С цел повишаване на международната прозрачност и честност в конкуренцията, ЕСПА съвместно с водещи експерти въведе международните сертификати за качество EUROPESPA MED и EUROPESPA WELLNESS. Сертификатите гарантират качество на предлаганите услуги и удобства в спа и уелнес сектора, и ги представят на вниманието на туристи, туроператори и здравни застрахователни компании в цяла Европа, чрез интернет страницата на ЕСПА: www.europespa.eu, която изброява всички EUROPESPA MED и EUROPESPA WELLNESS сертифицирани спа центрове. В Европа те са повече от 60, като сме радостни, че измежду тях 5 центъра получили EUROPESPA сертификати са в България.

                                                                     Сигрун Ланг - Президент на ЕСПА

espa med certificate EUROPESPA WELLNESS certificate

България - страната на здравето!
Добре дошли на специализирания медицински и балнеологичен сайт на туроператорска фирма КИТТ ООД!

Целта на този сайт е да представи възможностите за лечебна почивка, терапия и SPA ваканция  в България. Тук можете да изберете подходящите за здравословното ви състояние курорти, хотели, санаториуми, балнео и лечебни програми и процедури.


 Нашият сайт съдържа селекция от хотели и санаториуми, подбрани на базата на високите изисквания към качеството на предлагания продукт, а също така и съгласно строгите критерии на БСБСПА (Български Съюз по балнеология и СПА туризъм), чийто активен член е фирма КИТТ, както и на ЕСПА (Европейската СПА Асоциация).
Много често на пазара, под маската на думите SPA, HEALTH, WELLNESS и ЛЕЧЕБЕН ТУРИЗЪМ, се рекламират несертифицирани и не достатъчно качествени продукти. Ние от КИТТ смятаме, че в сферата на балнеологията, лечебния туризъм и отдих, подобен подход е абсолютно недопустим. КИТТ ви предлага богат избор от възможности за истинска лечебна почивка. А България е една от най-благоприятните страни за възстановяване и лечение.


България заема едно от първите места в Европа по богатство и разнообразие на хидротермални води и климатотерапевтични фактори. В страната има повече от 600 хидротермални извора и на практика се срещат всички видове минерална вода, които съществуват в природата. Общият им дебит е около 270 милиона литра в денонощие, а повече от 75 % от тези извори са с температура 37 - 101 °C. Лечебната кал с местен произход намира широко приложение в балнеокурортите на България. Уникалната особеност на тази малка по територия страна е съчетанието на МОРЕ, ПЛАНИНИ и МИНЕРАЛНИ ВОДИ. Подобна комбинация превръща България в място, подходящо за почивка и укрепване на здравето през цялата година.


Заповядайте в  различните кътчета на България и се убедете сами в неоспоримата им полза за вашето здраве!

certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus