Лечение и СПА в България - Оздравяване на деца - Сандански

спа и лечебни програми - Оздравяване на деца

Сандански

Балнеоклиматичният лечебен център Сандански се радва на заслужена международна известност. Курортът е разположен в подножието на ПИРИН планина, в югозападната част на България, и е най-топлият и слънчев град в страната (средногодишната температура на курорта е +14° С). Местните природните фактори създават благоприятни условия за целогодишни слънце-въздушни процедури.

Сандански е най-добрият всепризнат природен санаториум в Европа за лечение на бронхиална астма.
Още от древността курортът е известен с уникалния си климат и хипeртермалните минерални води на територията му. В курорта добре се повлияват следните заболявания: алергични заболявания, заболявания на дихателната система, на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, гинекологични заболявания и ендокринни заболявания.

В района на Сандански са разположени много културно-исторически забележителности: действащият Роженски манастир, най-големият манастир в страната – Рилският манастир, градът-музей Мелник, местността Рупите, известна с пророчицата Ванга и уникалните си минерални извори.

Курортът е изключително подходящ за лечение на заболявания на дихателната система по време на есенно-пролетния период. Оптималният срок за лечение в Сандански е три седмици.
certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus