Велинград

Велинград е един от най-популярните балнеоложки комплекси в България . Разположен е в най-живописната част на планината Западни Родопи.Известен е с уникална природа и отлични лечебни свойства на минералната вода.

Велинград е разположен на височина 745 м над морското равнище. Климатът е преходно-континентален със средиземноморски характер и създава условия, които позволяват успешно лечение във Велинград целогодишно.

Велинградското геотермално находище
е най-голямото в Южна България – 80 минерални извора. Минералните води са бистри, безцветни и приятни на вкус. Принадлежат към така наречените „меки“ води - слабоминерализирани, хидрокарбонатно-сулфатни и съдържат натрий, калий, калций, силиций, флуор и много други микроелементи. Водите на Чепино се отличават с неголямо съдържание на радон, флуор, силиций.

Използват се за рехабилитация и лечение на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, гинекологични заболявания, заболявания на пикочоотделителната система, кожни заболявания, заболявания на централната и периферната нервна системи, заболявания на сърдечно-съдовата система,  заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на дихателните пътища, ендокринни заболявания, нарушен метаболизъм.

Неповторимото съчетание на природни фактори прави Велинград първокласен балнеоложки курорт. Коронован като „СПА столица на Балканите“ градът посреща своите гости и им предлага СПА и уелнес процедури и живописни места за почивка и рекреация.


certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus