Лечение и СПА в България - Нервна система - Девин

спа и лечебни програми - Нервна система

Девин

Девин е разположен в Западните Родопи, в долината на река Въча,на 200км от София, на 100 км от Пловдив и на 35 км от курортния комплекс Пампорово. В района се намират уникални природни забележителности – водопадът “Струилски дол”, Триградското ждрело, множество пещери.

Девин е известен най-вече с уникалните свойства на минералната си вода, която конкурира френската "Перие". Минералните води тук са открити чрез дълбок сондаж. Температурата на водата на отделните извори е между 37-42 ° С. Девинската вода е хипертермална, без цвят и мирис, със слаба минерализация и киселинност, съдържа натриев хидрокарбонат и флуор.

Заради свойствата си е особено подходяща за питейно балнеолечение при бъбречно-урологични и стомашно-чревни заболявания. При външно прилагане девинската вода понижава артериалното налягане при хипертония, лекува болки в ставите и подобрява функционалното им състояние след операции и счупвания, помага при ревматоиден артрит, деформираща артроза, остеопороза, болки в гръбнака
Минералната вода от Беденските извори е подходяща за лечение на различни заболявания на нервната система, гинекологични и урологични заболявания, нарушен метаболизъм.

В курорта са построени балнеолечебни центрове, в които се извършват голям брой балнеологични и физиотерапевтични процедури и специализирани кинезитерапевтични методики.
certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus