Лечение и СПА в България - Дихателна система - Кюстендил

спа и лечебни програми - Дихателна система

Кюстендил

Курортът Кюстендил е разположен в югозападна България, в южната част на едноименна котловина в подножието на Осоговската планина. Балнеоложки и туристически център с национално и международно значение, археологически и архитектурен резерват.  Кюстендил е един от най-древните български градове - датира отпреди 25 века. Древното му име Пауталия се свързва с тракийската дума «поте» (извор) и означава «Град на извори». По римско време градът е бил голям балнеолечебен център.

Природните лечебни ресурси са главно балнеологични и климатични. Минералните извори са най-ценното богатство на града. Минералната вода при каптажа е с температура 74° С - една от най-горещите в страната. Тя е бистра, безцветна с мирис на сероводород. Лечебните свойства на водата се дължат главно на голямото съдържание на сулфидни елементи и на сероводорода. Характеризира се като хипертермална, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева, сулфидна, флуорна и силициева. Притежава доказани лечебни свойства за определен род заболявания. Кюстендилските минерални извори са благоприятни за лечение на болести на дихателните пътища, на опорно-двигателния апарат, дегенеративни ставни заболявания, заболявания на периферната нервна система, и гинекологични заболявания.

Поради множеството минерални извори, благоприятните си климатични особености и природа, курортът се посещава и работи целогодишно.
certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus