Лечение и СПА в България - Уелнес - Хисар

СПА курорти в България

Хисар

Курортът Хисар се намира в центъра на България, в малка котловина под южните склонове на Средна гора, на 40 км северно от Пловдив, на 140 км на изток от София. Хисар съчетава превъзходен климат, термоминерално находище и културно-историческо наследство, които превръщат града  в център за лечение и отдих.

Около хисарските минерални извори са съществували поселения още 5000 г. пр.Х р. Още през 293 г. римският император Диоклециан превръща Хисар в известен курорт, където почивали римските патриции.
На територията на Хисар бликат 22 лечебни минерални извора, разположени в малък район, с различна физико-химична характеристика и температура, която варира от 41 до 52°С. Този факт е уникален не само за България, но и за света. Всички води са с ниска минерализация, хидрокарбонатно-сулфатно-натриеви, с висока алкална реакция с ниска твърдост, бистри, безцветни и с приятни питейно-вкусови качества. Използват се за ефективно лечение на бъбречни, жлъчни, урологични, стомашно-чревни, чернодробни и заболявания на опорно-двигателния апарат. Добре се повлияват пациенти, страдащи от уринарна инфекция на пикочния мехур и другите уринарни пътища, увреждания при захарна болест, заболявания на храносмилателния апарат, напреднала нефросклероза, подагра и др.

Хисар предлага целогодишно висококачествени туристически продукти, основаващи се на разнообразието, уникалността и автентичността на природните и културни богатства.

Тези фактори са основата за развитието на Хисар като атрактивен курорт за активна почивка и балнеолечение.

certified


MASTERCART certified VISA certified

+359 2 8590662
+359 52650136
Contactus